برگزاری آیین امضای موافقت‌نامه میان ساتبا و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احداث 1000 مگاوات نیروگاه‌ خورشیدی - مکسان انرژی
برگزاری آیین امضای موافقت‌نامه میان ساتبا و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احداث 1000 مگاوات نیروگاه‌ خورشیدی - مکسان انرژی
آیین امضای موافقت‌نامه میان ساتبا و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت حداقل ۳ مگاوات و بیشتر با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا و نمایندگان ۲۴ سرمایه گذار بخش خصوصی با مجموع ظرفیت به بیش از۱۰۰۰ مگاوات در ساتبا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ساتبا، با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های انجام‌شده برای رفع ناترازی برق و تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت، وزارت نیرو با محوریت «سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)» از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی (فتوولتائیک) دعوت به همکاری شده است.
ساتبا در راستای سیاست‌های کلان دولت چهاردهم برای توسعه ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی، اقدام به واگذاری ساختگاه‌ها و اراضی مناسب در مجاورت پست‌های فوق توزیع و خطوط ۲۰ و ۳۳ کیلوولت کرده است. این برنامه با همکاری شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشور و امور اراضی، شرایط لازم را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در احداث نیروگاه‌های خورشیدی با حداقل ظرفیت ۳ مگاوات و بیشتر فراهم کرده است.
این اقدام با استقبال گسترده سرمایه گذاران بخش خصوصی همراه شده به گونه‌ای که تأمین مالی پروژه‌ها به ‌طور کامل از منابع داخلی خود شرکتها انجام می‌شود که این امر نشان‌دهنده دغدغه و تعهد بخش خصوصی برای کمک به حل مشکل ناترازی برق کشور است. علاوه بر اینکه، سرمایه‌گذارانی که در طرح‌های اولویت‌دار نیروگاه‌های تجدیدپذیر فعالیت می‌کنند و دارای منابع ریالی کافی هستند، در تخصیص ارز برای واردات تجهیزات مرتبط با تأیید وزارت نیرو (ساتبا) و در چارچوب بودجه ارزی وزارت صمت در اولویت تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی قرار می‌گیرند. در همین راستا، آیین امضای موافقت‌نامه میان ساتبا و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت حداقل ۳ مگاوات و بیشتر با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و معاونان و مدیران ساتبا برگزار شد؛ در این مراسم ۲۴ شرکت به نمایندگی از سرمایه گذاران بخش خصوصی حضور داشتند.
مجموع ظرفیت اعلام‌شده توسط این شرکت‌ها به بیش از۱۰۰۰ مگاوات می‌رسد که این میزان ظرفیت می‌تواند سهمی قابل‌توجه در افزایش انرژی خورشیدی در سبد انرژی کشور داشته باشد و نقشی مؤثر در توسعه پایدار بخش انرژی ایفا کند.
انتظار می‌رود در این روزهای سرد سال، حضور گرم و پررنگ سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، نقطه عطفی برای مشارکت بیشتر این بازیگران اقتصادی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و حل چالش‌های بخش انرژی کشور باشد.

لینک خبر در ساتبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

AI Avatar
AI Avatar
دستیار هوشمند مکسان