فهرست مطالب
Toggleبحران قطع برق صنایع بزرگ و کوچک
طبق گزارشات منتشر شده، قطع برق مشترکین خانگی و صنعتی از ابتدای سال جاری، خسارات زیادی را به همراه داشته. این خسارات تنها برای صنایع فولاد حدود ۶ میلیارد دلار در تابستان امسال تخمین زده شده است. حل این معضل نیازمند احداث ظرفیت جدید نیروگاه در کشور است. تاسیس ظرفیت جدید نیروگاه تا زمان رفع مشکل کسری برق زمانبر و نیازمند بودجههای بسیار بالاست که عملی شدن آن را در آینده نزدیک غیر ممکن میسازد. بنابراین بحران برق در کشور در سالیان آتی با شدت بیشتری تکرار خواهد شد. افزایش چند برابری نرخ برق مشترکین خانگی پر مصرف، قطع برق صنایع پر مصرف جهت جلوگیری از قطع برق مشترکین خانگی و در ادامه قطع روزانه برق سایر صنایع در تابستان، از جمله اقدامات صورت گرفته جهت مدیریت کسری برق در کشور بوده است.
تامین برق کارخانه با انرژی خورشیدی
در شرایط فعلی، به نظر میرسد صنایع، خود باید به فکر تامین تقاضای برقشان باشند! یکی از راهکارهایی که اخیرا صنایع درحال بررسی آن هستند، تامین برق مورد نیاز کارخانه توسط انرژی خورشیدی است. کارخانهها میتوانند با نصب پنلهای خورشیدی بر روی سقف سولهها، امکان تامین برق مصرفیشان را با استفاده از انرژی خورشیدی فراهم آورند. نصب نیروگاه خورشیدی بر سقف واحدهای صنعتی، این امکان را به کارخانه میدهد که در صورت قطعی برق شبکه، در آن واحد و به صورت مستقیم، از برق خورشیدی تولید شده استفاده کند. همچنین در زمانهایی که برق شبکه وصل است، کارخانه میتواند با تزریق برق خورشیدی تولید شده به شبکه توزیع، با چند برابر نرخ خرید برق از شبکه، از مزایای اقتصادی طرح بهرهمند شود.
تامین برق کارخانه با نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه
برای تامین برق کارخانه توسط انرژی خورشیدی، روش دیگری نیز وجود دارد. از آنجا که برق خورشیدی تنها در طول روز در دسترس میباشد، کارخانهجاتی که در شیفتهای شب نیز با مشکل قطعی برق مواجهاند، میتوانند باتوجه به پروفایل مصرف برق کارخانه، برق خورشیدی مازاد بر نیازشان را در طول روز در باتری ذخیره کرده، و درصورت مواجهه با قطعی برق شبکه در طول شب، از آن بهرهمند شوند. ترکیب کردن پروژههای برق خورشیدی با باتری، میتواند هزینه زیادی را به پروژه اضافه کند. از این رو، جهت جلوگیری از تحمیل هزینه اضافی برای انتخاب این روش، حتما باید الگو مصرف کارخانه در ساعات مختلف شبانه روز و همچنین توان مصرفی تجهیزات به دقت مورد بررسی قرار گرفته و محاسبات مربوط به باتری، توسط متخصصین مربوطه انجام گیرد.
مزایای استفاده از برق خورشیدی
برق خورشیدی، در حال حاضر ارزان قیمتترین، سادهترین و پاکترین روش تامین برق میباشد.
برق خورشیدی علاوه بر داشتن مزیت پایینترین هزینهی سرمایهگذاری نسبت به سایر روشهای تامین برق با ظرفیت مشابه، امتیاز پایینترین هزینه تعمیر و نگهداری را نیز از آن خود کرده است. در واقع هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات برق خورشیدی به قدری ناچیز است که عملا قابل چشم پوشی میباشد.
از دیگر مزایای نیروگاه خورشیدی نسبت به سایر گزینهها، سادگی نصب و راهاندازی آن است. نیروگاه خورشیدی دوره ساخت بسیار کوتاهی دارد و پس از نصب، نیازی به رسیدگی و نظارت فنی ندارد. از این نظر هیچ هزینه و زحمتی را به مجموعه تحمیل نمیکند.
علاوه بر مزایای اقتصادی و فنی اشاره شده، نیروگاه خورشیدی بدون تولید هیچگونه آلایندهای برق را تولید و به شبکه تزریق میکند. از این جهت، رشد نیروگاههای خورشیدی در کشور، علاوه بر آنکه ظرفیت نیروگاهی کشور را افزایش داده و به جلوگیری از قطع برق شبکه در زمانهای پیک مصرف در طول روز کمک میکند، باعث ارتقاء کیفیت هوا شده و از مشکلات ناشی از آلودگی هوا جلوگیری میکند. از این رو، گسترش نیروگاههای خورشیدی در جلوگیری از گرمایش جهانی و مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی، که از بزرگترین مسائل پیشروی بشر است موثر است.
مکسان انرژی، پیمانکاری حرفهای و با تجربه
شرکت توسعه انرژی مکسان، از سال ۱۳۸۹، فعالیت خود را در زمینه انرژی خورشیدی و با احداث نیروگاههای خورشیدی کوچک و منفصل از شبکه آغاز نمود. این شرکت در سال ۱۳۹۷، تصمیم به احداث نیروگاههای بزرگ و متصل به شبکه نمود و در این راستا با احداث نیروگاه خورشیدی ۳.۵ مگاواتی دهشیر در استان یزد، در سال ۱۳۹۷ و با مشارکت سرمایهگذاران آلمانی، رزومهی درخشانی را به عنوان پیمانکار و سرمایهگذار نیروگاههای خورشیدی از خود به جای گذاشته است. این شرکت درحال حاضر پروژههای ۱۰ مگاواتی سرخه واقع در استان سمنان و همچنین فاز دوم ۳.۵ مگاوات دهشیر را در دست احداث دارد.
شرکت پیمانکاری و سرمایهگذاری مکسان انرژی، با داشتن متخصصین مجرب در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی، آماده ارائه خدمات و راهحلی بهینه به مشترکین برق صنعتی جهت جلوگیری از قطع برق و از کار افتادن خط تولید کارخانه میباشد.