قطعی برق

قطعی برق کارخانه‌جات

قطع برق در روزهای اخیر به یکی از مشکلات کارخانه‌داران بدل شده. این مسئله به دلیل بیشتر بودن تقاضا نسبت به توان عرضه برق در کشور به وجود آمده و چنانچه سریعا برای حل آن اقدام نشود، در سالیان آتی با گستردگی و شدت بیشتری تکرار خواهد شد. این خاموشی با وقفه‌ای که در خط تولید ایجاد می‌کند از چندین جهت برای کارخانه زیان آور است. جلوگیری از قطع برق کارخانه توسط انرژی خورشیدی با احداث نیروگاه خورشیدی سقفی یکی از روشهایی است که توسط بسیاری از کارخانه‌ها بررسی می‌شود.

تامین برق کارخانه با انرژی خورشیدی

باتوجه به مقدمه‌ی بالا، برخی از صنایع به فکر جبران کسری برق از طریق احداث نیروگاه خورشیدی بر روی سقف سوله‌ها افتاده‌اند. اما آیا این مسئله امکان پذیر است؟ در پاسخ به این پرسش باید چند عامل مهم را مورد بررسی قرار داد.

1- الگو مصرف کارخانه

برای بررسی این عامل باید قبوض برق ماهانه کارخانه مورد بررسی قرار بگیرد و میزان برق مصرفی ماهانه از آن استخراج شود. ضمن آنکه ساعات کاری خط تولید در طول شبانه روز باید در این بررسی مورد توجه قرار گیرد.

2- مساحت سقف سوله‌ها

تعداد سوله‌ها و مساحت در دسترس جهت احداث نیروگاه خورشیدی سقفی یکی از عوامل محدود کننده می‌باشد. به طور متوسط به ازای نصب هر کیلووات پنل خورشیدی بر روی سقف‌های شیب‌دار به 4 تا 5 متر مربع فضا نیاز است.

3- محل دقیق کارخانه

از آنجا که نقاط مختلف کشور از نظر آب و هوایی متفاوت است، بازده نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت‌های یکسان، در نقاط مختلف متفاوت است.

با بررسی این موارد می‌توان ظرفیت نیروگاه خورشیدی مورد نیاز برای تامین تقاضای هر واحد صنعتی را محاسبه کرد. اما همچنان محدودیت‌هایی وجود دارد که واحدهای صنعتی نمی‌توانند تمام برق مورد نیازشان را از طریق نیروگاه خورشیدی تامین کنند! همانطور که پیداست، نیروگاه خورشیدی تنها در طول روز قابلیت تولید برق را دارد اما نکته مهم آن است که برقی که نیروگاه خورشیدی در ساعات مختلف روز تولید می‌کند متغیر است در صورتی که برق مورد نیاز واحدهای صنعتی اکثرا در طول ساعات کاری خط تولید، ثابت است. بنابراین در بعصی از ساعات روز انرژی تولید شده توسط نیروگاه خورشیدی کمتر از نیاز واحد صنعتی و در بعضی ساعات بیشتر از نیاز آن واحد است!

اما با تمام این تفاسیر، طبق بررسی‌های صورت گرفته همچنان احداث نیروگاه خورشیدی در هر ظرفیتی برای کارخانه‌ها از دو جهت سودآور است. اول آنکه مطابق قانون، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) تا 20 سال به صورت ماهانه تمام برق خورشیدی تولید شده را به صورت تضمینی با چند برابر نرخ فروش برق به واحدهای صنعتی خریداری می‌کند. بنابراین واحدهای صنعتی‌ای که با محدودیت فضا مواجه‌اند و نمی‌توانند به اندازه مصرفشان برق تولید کنند، همچنان می‌توانند با احداث نیروگاه خورشیدی کوچکتری، تمام برق تولید شده را به ساتبا فروخته و بدون هیچ زحمتی از فضای بی استفاده سقف برای درآمدزایی بیشتر بهره‌مند شوند. واحدهای صنعتی بزرگتری که فضای کافی برای احداث نیروگاه‌های بزرگتر در اختیار دارند نیز می‌توانند با استفاده از برق خورشیدی، زمانی که برق شبکه قطع است، از خاموش شدن خط تولید جلوگیری کرده و در زمان‌های دیگر، برق خورشیدی تولید شده را به شبکه بفروشند.

مکسان انرژی با داشتن متخصصان مجرب و تجربه چندین ساله در زمینه احداث انواع نیروگاه‌های خورشیدی، مشاور و همراهی مطمئن برای احداث نیروگاه خورشیدی بر روی سقف واحدهای صنعتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.